Spanyol ízek magyar vendégségben: kövessük a carcamusa receptjét

Spanyol ízek magyar vendégségben: kövessük a carcamusa receptjét

A spanyol sertéspököltbe zöldborsó, sonka és fehérbor is kerül.

A csípős spanyol sertéspörkölt, vagyis a carcamusa a belefőzött sonkának és a chorizo nevű spanyol kolbásznak köszönheti a csípős ízét. A húst kockákra vágjuk, majd sóval és borssal ízesítjük. A hagymát, fokhagymát és chilit felkockázzuk, a sonkát és kolbászt szintén kockákra vágjuk. A húst pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, sonkát, kolbászt, fehérborral, paradicsomszósszal és alaplével főzzük. Végül hozzáadjuk a zöldborsót, amivel tartalmas húsgombóclevest is készíthetünk.

Tovább a cikkhez