A kép forrása: Femina.hu
A sűrű svéd sárgaborsóleves különlegessége, hogy a fazékban sertéshús is fő.
A svéd sárgaborsóleves változatos recepttel rendelkezik, ám a lényeg, hogy a száraz hüvelyes mellett valamilyen hús is fő a fazékban, például bacon, sonka vagy sertéskaraj. A borsót előző este alaposan meg kell öblíteni és be kell áztatni egy éjszakára, majd bő egy óra alatt megfőzni. A sertéskarajt a másnap előkészített sárgaborsóhoz hozzáadva, alaplével, fűszerekkel főzzük, majd tálaljuk. Emellett egy előadásra is invitálnak, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, ahol a mesterséges intelligencia szerepéről és hatásáról lesz szó. Jegyek kizárólag online érhetőek el, a rendezvény időpontja 2024. október 24. 18 óra, a helyszín pedig a MOM Kulturális Központ.