Szaftos tepsis krumpli sonkával és póréhagymával tejszínes mártással

Szaftos tepsis krumpli sonkával és póréhagymával tejszínes mártással

Süsd egybe a megszokott és szeretett tepsis krumplit sonkával és póréhagymával!

A tepsis krumpli sokféle változatban kedvelt, lehet egyszerű vagy bonyolultabb fűszerezéssel, más zöldségekkel vagy hússal. Most egy füstölt sonkával és póréhagymával készült receptet mutatunk, amit tejszínes besamelmártással tálalunk. A póréhagymát szeleteljük fel, majd üvegesre pároljuk vajon. A maradék vajjal felolvasztjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tej és tejszín keverékét. Sóval, borssal, és petrezselyemmel ízesítjük, majd lehúzzuk a tűzről. A sonkát kockákra vágjuk, a krumplit hámozzuk és szeleteljük. Összekeverjük a sonkával, hagymával, majd a mártással, és 45 percig 200 fokon sütjük. A tepsis répa vajas-juharszirupos dresszinggel készül, krémesen puha.

Knapek Éva klinikai szakpszichológus tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, a kialakulás okairól, a kapcsolati dinamikákról és a felismerési jelekről. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz, hogy léphess ki ilyen helyzetekből, és alakíthass ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.

Tovább a cikkhez