Szájban olvadó serpenyős csirkemell: pillanatok alatt nyári estét varázsolhatsz az asztalodra

Szájban olvadó serpenyős csirkemell: pillanatok alatt nyári estét varázsolhatsz az asztalodra

Ennek a serpenyős csirkemellnek a szaftjába a vaj mellett citrom kerül, ettől lesz nyárias hangulatú és frissítő.

Az ízletes vajas-citromos csirkemell receptje ideális választás a nyári villámvacsorákhoz, kiválóan alkalmas teraszon vagy kertben történő fogyasztásra. A használt vaj változatosabb ízvilágot biztosít, mint a margarin. A csirkemellet a serpenyőben először meg kell sütni, majd a visszamaradt zsíron elkészíteni a szószt. A szeletekre vágott csirkemellet sóval és borssal kell megszórni, majd lisztbe mártani, és pirítani a serpenyőben. A kész szeleteket melegen kell tartani, majd a serpenyőben fokhagymát kell megpirítani, hozzá kell adni az alaplevet és a citromlevet. Végül bele kell keverni a vajat, a citromhéjat, majd vissza kell tenni a kisült csirkemellet, és össze kell melegíteni.

Tovább a cikkhez