Szájban olvadó sonkás csiga: az ünnepi vendégek kedvenc csemegéje

Szájban olvadó sonkás csiga: az ünnepi vendégek kedvenc csemegéje

A húsvéti sonka akár sós csiga töltelékébe is kerülhet.

A húsvéti sonkát fantasztikus sós sütihez is fel lehet használni, például puha csiga töltelékébe is tehetjük. Nem csak a maradék sonkát használhatjuk fel, hanem a főtt sonkából is vághatunk egy darabot hozzá, sőt boltban kapható előre szeletelt felvágottal is jól működik. A recept lépései közé tartozik, hogy a tejet egy evőkanál tejföllel melegítsük össze, majd adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt. A tészta elkészítéséhez szükséges lisztet szitáljuk át, majd morzsold el benne a vajat, és dolgozzuk össze a tojással, sóval, felfuttatott élesztős tejjel, majd kelesszük meg. A sonkát daráljuk le vagy vágjuk nagyon apróra, majd vajas serpenyőben pirítsuk meg, és tegyük félre. A megkelt tésztát nyújtsuk ki, osszuk el rajta a pirított sonkát, szórjuk meg sóval, borssal, rakjuk rá a mozzarellát, majd tekerjük fel, vágjuk csigákra, és süssük aranyszínűre a sütőben.

Tovább a cikkhez