Szájban olvadó sós nudli hagymával és szalonnával: ez a tökéletes ínyencség!

Szájban olvadó sós nudli hagymával és szalonnával: ez a tökéletes ínyencség!

Sósan is nagyon finom a nudli: próbáld ki hagymával és ropogós szalonnával!

A házi nudli elkészítése sokféle változattal lehetséges, a klasszikus mákos és zsemlemorzsás mellett sós receptek is léteznek, mint például a hagymás, szalonnás fogás. A krumpli fajtájától függ, hogy mennyi lisztet vesz fel, így mindig fokozatosan, kanalanként érdemes hozzáadni a lisztet. A nudli elkészítéséhez a krumplit héjában főzzük meg, majd hűtsük le, hámozzuk meg, sózzuk meg, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és a lisztet, majd gyúrjuk össze, sodorjuk belőle a nudli hengereket, és főzzük ki sós vízben. A feltét elkészítéséhez a bacont csíkozzuk fel, pirítsuk meg olajon, majd pirítsuk meg benne a hagymát is, végül keverjük össze a pirult nudlival. A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, ahol Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget vele.

Tovább a cikkhez