A kép forrása: Femina.hu
A szegedi gulyás nagyon hasonlít a székelykáposztához, csak egy plusz hozzávaló kerül még bele.
A szegedi gulyás sertéshúsból és savanyú káposztából készül, tejszínes habarással sűrítve. Zsírral készítve az igazi, és bár nem könnyű fogás, az íze mindenért kárpótol. Fontos kiegészítője a friss, ropogós kenyér. A recept lépéseit követve hagymát aprítunk, felolvasztott zsíron pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, és megpirítjuk. Ezután pirospaprikával felöntjük, majd hozzáadjuk a vizet, babérlevelet, őrölt köményt, Cayenne-borsot, főzni kezdjük. Fél óra múlva hozzáadjuk a lecsöpögtetett, átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, és további fél órát főzzük. Végül tejszínnel elkevert liszttel sűrítjük be. A sütőben ropogósra pirított káposzta remek köretnek is megállja a helyét.