Színes és ízletes: Tejfölös szerb muszaka különleges meglepetéssel

Színes és ízletes: Tejfölös szerb muszaka különleges meglepetéssel

A szerb muszaka hasonlít a görögre, de padlizsán nincs benne.

A szerb muszaka változatban a padlizsán helyett krumpli és darált hús kerül a rétegek közé, így télen-nyáron elkészíthető, és a válogatós gyerekek is meg fogják enni. A hagymát és fokhagymát pároljuk üvegesre, majd keverjük össze a darált hússal, sóval és borssal. Az elkészült rétegeket krumplival és hússal rakjuk ki egy tepsiben, tetejét olajjal kikent krumpli, majd öntet és reszelt mozzarella borítja. 200 fokon sütjük 1 órát, majd leveszzük róla az alufóliát, és további 20 percig pirítjuk. A krumplit további hozzávalókkal is rétegezhetjük, például baconnel és camembert-rel, ami karakteres és finom fogást eredményez.

Tovább a cikkhez