Szívébe zárt toszkán ízek: a gyümölcs lekvárként öleli át a foszlós pitét

Szívébe zárt toszkán ízek: a gyümölcs lekvárként öleli át a foszlós pitét

A finom, foszlós toszkán szőlős lepény pihe-puha kelt tésztából áll.

A toszkán szőlős lepény szeptemberben a helyiek kedvence, mivel ekkor szüretelik az olasz szőlőfajtákat. Itthon bármikor elkészíthető friss gyümölcsből, különösen intenzív, édes ízű piros szőlővel. Az elkészítés lépései magukban foglalják az élesztő felhasználását, a tészta gyúrását és kelesztését, valamint a szőlős töltelék elkészítését. A sütemény hosszú sütésen át készül el, és a végeredmény egy puha, szaftos és ízletes lepény. Az eseményen Rab Árpád trend- és jövőkutató beszél majd a mesterséges intelligencia térhódításáról, és Szily Nóra háziasszony moderálja a beszélgetést.

Tovább a cikkhez