Szívmelengető rizottó sáfránnyal: az ízletes hús nélkül is élvezheted

Szívmelengető rizottó sáfránnyal: az ízletes hús nélkül is élvezheted

Egy tál vidámság ez az élénk napsárga rizottó.

A rizottó fantasztikusan selymes, krémes és gazdag ízvilágú fogás, melynek elkészítése nem igényel sok időt a konyhában. A sáfrány pozitív hatásairól is szó esik, mint hangulatjavító és stresszoldó hatás. Az olasz rizses étel eredete Észak-Olaszország Lombardia és Piemont régióiból származik, ahol a rizstermesztés hagyománya régre nyúlik vissza. A rizottórizs kiválasztott alaplében főzve és folyamatos kevergetéssel krémes állagot kap. A recept részleteit Knapek Éva klinikai szakpszichológus bemutatja, aki tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről és kezeléséről.

Tovább a cikkhez