A kép forrása: Femina.hu
Amellett, hogy csodás mediterrán ízvilága van, igazán laktató is a toszkán kenyérsaláta, vagyis a panzanella.
A Toszkánában és Umbria régiójában elterjedt panzanella alapja a vitaminban gazdag paradicsom, a szikkadt kenyér és a fűszeres öntet, melyet jellemzően kiegészít még egy kis sajt, lila hagyma \u00e9s bazsalikom. Kiegészít heted kígyóuborkl és ollvabogyóval is. A paradicsomot mg, vgd flbe, majd sogd meg g kissg. A szikkadt kenyrszeleteket aprtsd kisebb darabokra g, majd forgasd gssze ollvaolajjal, tedd a stbe, eg pirtsd meg kicsit. A fokhagymt pucold meg, bs zczd gssze. A lila hagymt pucold meg, vgd szeletekre, felezd el bket, eg bontsd kisebb reszletekre, szalakra a hagymt. A kggrslevet szrd le, add hozza a maradk ollvaolajat, a borecetet, a mustrt, a fokhagymt, slzd eg borsozd zls szerint, eg keverd gssze alaposan. A mozzarellt vgd kisebb darabokra, majd add a paradicsomhoz, csakg, mint a hagymt eg az uborkt. Vggull keverd gssze az ntettel, eg tedd hbtbbe fl brra, hogy sszeeerjenek az beik, a kenyr pedig meg tudja szoldni magat kisse. Talalbskor keverd gssze a kisebb darabokra tbpett bazsalikommal is. A libanoni kenyrsalatatat, a fattousht is egrdemes elkszeteni. Sok friss zbdvg, kenyr vagy pita kerll a salata, amely az ntettbl lesz igazan klrnleges.