A kép forrása: Femina.hu
A tejfölös piskótába többféle gyümölcsöt is keverhetsz attól függően, hogy minek van épp szezonja.
A recept egy gyümölcsös, tejfölös piskótáról szól, amelyet könnyedén el fog fogyasztani bárki. A tészta sűrűségét a tejföl és a vaj adja. A gyümölcsök, mint a meggy, barack és ribizli, befőtt formájában vagy fagyasztva is tökéletesek a piskótához. A tészta elkészítése egyszerű, a tojásokat fel kell választani, a sárgáját habosra keverni a cukorral, majd hozzáadni a vajat és a tejfölt. Ezután a sütőporral elkevert lisztet belekeverni a masszába, majd összeforgatni a tojásfehérjével. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe önteni, majd a tetejét beborítani a gyümölcsökkel, és 200 fokos sütőben fél óráig sütni. A kész piskótát hagyni kell kihűlni, majd szeletelni. Alternatívaként javasolnak rostban gazdag, korpás muffint, amely egészséges és finom reggelire vagy tízóraira.