A kép forrása: Femina.hu
A sült padlizsánkockákat kívül karamellizált réteg borítja, belül pedig finom krémesek.
A padlizsán sütőben pirítva új köntöst kap, karamellizált külsejével és puha belsejével. Olcsó, egészséges és kalóriaszegény, méltó vetélytársa lehet a krumplinak. A recept egyszerű, a padlizsánt kockákra vágva, olívaolajjal, sóval, borssal fűszerezve 240 fokon sütjük. Tálaláskor kakukkfűvel és citromlével fűszerezzük. A padlizsán másik felhasználási lehetősége egy szaftos, fűszeres ragu alapjaként is szolgál, amely csicseriborsót is tartalmaz. A Femina Klubban Ráskó Eszter humorista lesz a júniusi vendég, ahol Szily Nóra háziasszonyként beszélget velük az anyaságról, nőiségről, gyereknevelésről, tökéletes anya mítoszáról, önazonosságról, és az őszinte önfelvállalás fontosságáról.