Tökéletesen ropogós sajtos rántott gomba sütőben – garantált olajszag nélkül!

Tökéletesen ropogós sajtos rántott gomba sütőben - garantált olajszag nélkül!

A sütőben sült rántott gomba panírjába sajt és fokhagyma is kerül.

A recept szerint a rántott gomba sajtos bundában sütve elkészítésekor a gomba nem szívja magát olajjal, a bundája finom ropogós lesz, és kevesebbet kell szellőztetni utána. Ajánlott nagyobb adagot előkészíteni belőle, és a nem elfogyott részt lefagyasztani, majd később ropogósra sütni. A gombákat előkészítés előtt meg kell mosni és teljesen szárazra törölni. A bunda készítéséhez zsemlemorzsát, reszelt parmezánt, borsot, pirospaprikát, sót, tojást, fokhagymát és lisztet használnak. A sütéshez a tepsit sütőpapírral kell kibélelni, majd a gombákat meg kell csepegtetni olajjal, és 200 fokos sütőben negyedóráig kell sütni.

Tovább a cikkhez