Tradicionális és ínycsiklandó mézes krémes: a sertészsír titkos összetevője

Tradicionális és ínycsiklandó mézes krémes: a sertészsír titkos összetevője

Az emeletes mézes krémes gyerekkorunk egyik kedvenc sütije: készítsd el a tésztáját a klasszikus recept alapján!

A mézes krémes többféle változatban készülhet, és mindegyik nagyon finom. Ebben a receptben a lapokat gazdag, vajas, grízes krém fogja össze, a tetejére pedig vajkaramellás bevonat kerül. A krém alatt érdemes megkenni a rétegeket házi sárgabaracklekvárral is. A tésztához a lisztet gyúrd össze a porcukorral, az olvasztott mézzel, a tejjel, a zsírral, a tojással és a szódabikarbónával. Ha szükséges, óvatosan még egy kevés tejet adhatsz hozzá. Sodorj belőle rudat, és oszd négy egyforma részre. Egy deszkát lisztezz be alaposan, mivel a tészta eléggé ragad, és nyújtsd ki vékonyra a lapokat. Egy tepsi tetejét kend meg vajjal,

esszék keverd habosra a kétféle cukorral, és amikor a tejbegríz kihűlt, forgasd vele össze. A lapokat kend meg egyenként lekvárral, oszd el rajtuk a krémet,

esszék tud bár hogy az Egészen óvatosan a keverd a tészta lapokat krémmel össze öntsd össze az esetleg főzd felolvad buborékolni a hűvös esetleg hűl süti
hogy össze vegyüljön.

Tovább a cikkhez