Tradicionális tejfölös fejtettbab-főzelék: Egy tányér csak az első lépés

Tradicionális tejfölös fejtettbab-főzelék: Egy tányér csak az első lépés

Frissen fejtett babból csoda finom fejtettbab-főzeléket készíthetsz.

A babfőzelék és a túrógombóc népszerű magyar étel, amelyet télen és nyáron egyaránt szeretünk. A hideg hónapokban száraz babból és füstölt hússal készül, míg nyáron frissen fejtett, savanykásabb változatban. A babot hagyományos módon lehet elkészíteni rántással, amelyet gluténmentes étrend esetén rizsliszttel is sűríthetünk. A babfőzelék ízesítése során sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal tehetjük ízletesebbé. A túrógombóc is kedvelt házias fogás, amelyet sárgabarackkal is feldobhatunk. A receptek hozzávalói és elkészítési módja hozzájárulnak a magyar konyha gazdagságához.

Tovább a cikkhez