Újragondolt klasszikus: Vörös lencsés padlizsán – Egy csodálatos recept a konyhában

Újragondolt klasszikus: Vörös lencsés padlizsán - Egy csodálatos recept a konyhában

A fűszeres vörös lencsével töltött padlizsánból egyáltalán nem hiányzik a hús.

A recept egy mennyei töltött padlizsán elkészítését mutatja be, melyet gazdag vörös lencsés raguval töltenek, kaliforniai paprikás szósszal készítenek, és friss korianderrel szórnak meg. A recept teljesen vegán, mégis ízletes. A töltelék elkészítése során hagymát párolunk olajon, majd fűszerekkel és vágott paprikával keverjük, hozzáadjuk a vöröslencsét és paradicsomkonzervet. A padlizsánt félbevágjuk, kikaparjuk, majd sütőben megsütjük, és végül megtöltjük a raguval. A tálalás előtt friss korianderrel megszórjuk.

Tovább a cikkhez