Vajas keksz csokoládéköntösben: az egyszerű recept a tökéletes desszerthez

Vajas keksz csokoládéköntösben: az egyszerű recept a tökéletes desszerthez

Ezeknek a kis vajas kekszeknek a közepe olvadt karamellt rejt, és nagyon könnyű elkészíteni őket.

A karamelles vajas kekszek egy különleges sütésre való recept, melynek titka az olvadt karamell a közepükben és a fehér- és tejcsokidarabok a tésztában. A fémdobozban hosszú ideig puha maradnak, de gyorsan elfogynak. A recept lépéseit követve először olvasztott vajjal összekeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, és végül a szódabikarbónát és lisztet. A masszába belekeverjük az apróra vágott csokidarabokat, majd golyókat formázunk belőle, melyek közepébe tejkaramellát rejtünk. A muffin receptje mandulával és fűszerekkel készül, és gyorsan tálalható. Az előadás részletei Knapek Éva klinikai szakpszichológus közreműködésével január 7-én lesznek, és a Feminaklub.hu oldalon érhetőek el csak online jegyek.

Tovább a cikkhez