Vegán sajttorta: Egyszerűen finom és sütés nélkül

Vegán sajttorta: Egyszerűen finom és sütés nélkül

A sütés nélkül készülő vegán sajttortában datolya helyettesíti a cukrot.

Az áfonyás vegán sajttorta egy egészséges és finom desszert, amelynek elkészítése egyszerű és sütő nélkül is elkészíthető. A kesudiót előző nap be kell áztatni, és a cukor helyett használt datolya sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A mandulát pirítsuk meg egy serpenyőben, majd a mandulát összekeverjük a datolyával, fahéjjal és sóval, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. A kesudiót hozzáadott sziruppal, citromlével és vaníliával ízesítjük, majd a tortaalapra kenjük. Az áfonyakrémhez szirupot és kukoricakeményítőt adunk, majd kihűlve a kesukrém tetejére öntjük. A tortát legalább egy napig hűtőben, vagy 3-4 órára fagyasztóba kell tenni.

Tovább a cikkhez