A kép forrása: Femina.hu
Gyerekkorunk vágyott kedvence volt a tökéletes állagú, ínycsiklandó házi rizses csoki.
A klasszikus rizses csoki receptje töretlen népszerűségnek örvend. A recept változatos, és attól függ, hogy mennyire szeretnénk ropogósra készíteni az ételt. A puffasztott rizs helyett natúr, sózatlan puffasztott rizsszelet is használható. Az elkészítés lépései közé tartozik az olvasztott vajhoz tört kakaópor, porcukor, vaníliás cukor és víz hozzáadása. Ha zselatint használunk, azt is bekeverjük. A masszához hozzáadjuk a tejport és a puffasztott rizst, majd formába öntjük, és hűtőben dermesztjük. A puffasztott rizs desszertként is kiváló lehetőséget kínál, kenyérhelyettesítőként is ismert, és csokoládéval, mogyoróvajjal még finomabb desszert készíthető belőle.