A kép forrása: ripost
Hiába figyeltél mindenre, mégis összeragadt?
A tészta főzése során sokan tapasztalják, hogy az egész adag összeragad a lábosban, pedig a probléma gyökere nem a rossz fajtában vagy a túlfőzésben van, hanem a rossz vízmennyiségben. A vízmennyiség határozza meg, hogy össze fog-e ragadni a tészta, és a spórolásnak ára lehet, mert ha túl kevés a víz, nem tud kellőképpen kifőni a keményítő a tésztából. Profi séfek szerint fél kiló száraz tésztához legalább négy liter vízre van szükség, de aki biztosra akar menni, 5,6 liter vizet használjon. Emellett a fazék mérete is szerepet játszik a megfelelő tésztafőzésben, érdemes a nagyobbat elővenni. A sót is elég gyakran kevesen használják, pedig a hiányával a tészta íztelenné válhat, ezért érdemes literenként másfél teáskanállal számolni.