A kép forrása: ripost
Ismét büszkék lehetünk a nemzeti konyhánkra.
Az elmúlt évtizedben a hazai gasztronómiai világ számos sikert ért el, különösen a magyar borok, az aszú borok és a vendéglátó szakma terén. Emellett a kézműves termékek, a hazai hagyományos gasztronómia és a nemzeti sütemények is kiemelkedő elismeréseket kaptak nemzetközi szinten. A TasteAtlas nemzetközi gasztronómia portál top 10-es listáján szerepeltek a világ legfinomabb süteményei, amelyek között a Rákóczi-túrós is helyet kapott. Az európai országok nemzeti süteményei uralják a listát, de az amerikai sajttorta és az ázsiai ras malai is szerepel a legjobbak között. A magyar Rákóczi-túrós a listán a hetedik helyen szerepel, és különlegességét az 1958-as brüsszeli világkiállításon mutatták be, melyet Rákóczi János cukrászmester alkotott.