A Parlagfű virágzása alatt ne egyél görögdinnyét: meglepő okok

A Parlagfű virágzása alatt ne egyél görögdinnyét: meglepő okok

A pollenek mellett a keresztallergiát is igyekezz elkerülni!

Az extrém meleg időjárás hatására megemelkedik a levegőben található allergének koncentrációja. Az allergiás tünetek erősödése nemcsak a pollenektől, hanem az elfogyasztott ételektől is függ. Kiemelendő a keresztallergia, mely során az anyagok kémiai hasonlósága miatt egyes tünetek megjelenhetnek vagy felerősödhetnek. Például parlagfű virágzásakor a görögdinnye, sárgadinnye, paradicsom és uborka fogyasztása okozhat kellemetlenségeket. Fekete üröm, nyírfa és fűfélék virágzásakor is javasolt bizonyos ételek kerülése. Fontos odafigyelni az elfogyasztott ételekre a kora tavasztól késő őszig terjedő időszakban, hogy minimalizálni lehessen az allergiás panaszokat.

Tovább a cikkhez