A kép forrása: ripost
Összesen 37 májkrém szerepelt a tesztben.
A Szupermenta-tesztek során 37 májkrémet vizsgáltak laborvizsgálatoknak, minőségi vizsgálatoknak és kedveltségi tesztnek vetve alá. Az összetevők feltüntetésével és a tápértékjelöléssel kapcsolatban szabálytalanságokat tapasztaltak, valamint a zsírtartalomnál is eltérést találtak a mért és a jelölt értékek között. A májkrémek mindegyike a minimum 25% májtartalommal rendelkező májas csoportba tartozott a címkéjük szerint. A tesztben 17 magyar és 20 külföldi előállítású termék vett részt, kiszerelésük 48 és 400 gramm között mozgott. A vizsgált májkrémek meghatározó összetevője 21 esetben a sertésmáj, 16 májkrémben pedig a csirkemáj volt. A termékek kalcium-, fehérje-, glutaminsav-, valamint nehézfémtartalmát, zsír és sótartalmát, valamint növényvédőszer-maradékát ellenőrizték, és szakértők és laikusok segítségével megkóstolták a termékeket, majd az eredményeket összesítették.