A kép forrása: ripost
Boros Vali eloszlatta a kétségeket…
Az egyik legnépszerűbb étel a téli hónapokban a kocsonya, ami nemcsak finom, de mint kiderült, egészséges is, hiszen táplál, jót tesz az ízületeknek, és mindemellett átmelegíti a testet és a lelket. Ahány ház, annyiféle recept van; van, aki kizárólag csontos-bőrös húsokkal készíti, mások tesznek bele színhúst és füstölt húst is, és akad, aki zöldségeket is ad hozzá. Bármilyen tuti recepted van, az is rendkívül fontos, hogy mennyi ideig főzöd a kocsonyát. A legtöbb ember szerint 3-5 óra elegendő, de Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony szerint ennyi idő alatt nem lehet jó kocsonyát készíteni.Lassú tűzön, legalább 7 órán keresztülBoros Vali szerint akkor lesz tökéletes a kocsonya, ha legalább 7 órán át főzzük úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön a főzővíz. Így ugyanis jó alaposan megfőnek a húsok, és rengeteg kollagén oldódik ki a vízbe, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán szép, rezgős legyen a kocsonya. Ha ennél rövidebb ideig főzöd, nem biztos, hogy olyan állaga lesz, amilyet szeretnél; ráadásul az íze sem lesz tökéletes, és lehet, hogy nem fog kellőképpen megdermedni.Kocsonya Vali módra – receptHozzávalók:Elkészítés: