A tökéletes sült csirke aranyszabályai: ropogós külcsín, szaftos belső, és omlós hús

A tökéletes sült csirke aranyszabályai: ropogós külcsín, szaftos belső, és omlós hús

Fejedelmi lakoma a hétvégére!

Az egészben sült csirke ideális választás vendégeknek vagy családi ebédre, de elkészítése nem egyszerű. A csirkehús alapvetően nem túl zsíros, így könnyen kiszáradhat sütés közben. Mutatunk három tippet a tökéletes sült csirke elkészítéséhez: 1. A csirkét érdemes előző nap sós fürdőbe tenni, hogy lezáruljanak a pórusok és több nedvesség maradjon a húsban sütés közben. 2. Fontos használni hőmérőt, hogy ne süssük túl a húst, és figyeljük a 75 Celsius fokos hőmérsékletet. 3. A bőr segít a nedvesség megtartásában, ezért sütés közben ne vegyük le, csak sütés után lehet eltávolítani.

Tovább a cikkhez