A “Tormával a Húsvét íze: Az igazi csípés titka és a bolti torma titkai” cím lehet hatásos és figyelemfelkeltő ehhez a témához.

A "Tormával a Húsvét íze: Az igazi csípés titka és a bolti torma titkai" cím lehet hatásos és figyelemfelkeltő ehhez a témához.

Mitől csíp a kerti penicillinnek tartott növény, a torma?

A torma évszázadok óta fogyasztott gyógynövény és fűszer. Húsvétkor leggyakrabban üveges formában kerül az asztalokra, és az egyik lehetőség a torma fogyasztására. A torma káposztaféle, és Dél-Európa és a Földközi-tenger környékéről származik. Magyarországon 1500-1700 hektáron évente 8-10 ezer tonnát termesztenek belőle, melynek több mint 90%-át exportálják. A torma csípős ízét a szinigrin glükozid okozza, ami sérülés vagy reszelés során alakul ki. A torma erőssége környezeti tényezőktől függ, és a boltokban többféle üveges torma közül választhatunk. A tormának baktericid, étvágygerjesztő, emésztésjavító hatásai vannak, valamint gazdag A-, B-, C- és E-vitaminokban, jódban, mangánban és kalciumban.

Tovább a cikkhez