Az olaszok kávékultúrájáról szóló téveszmék: miért nem ihatnak délután kapucsínót?

Az olaszok kávékultúrájáról szóló téveszmék: miért nem ihatnak délután kapucsínót?

Nagyon alapos okuk van rá, hogy 11 óra után már kihagyják.

Az olasz kávékultúra nagyrészt a kávéfogyasztás hagyományain alapul, a kapucsínó például hagyományosan a reggeli mellé szokták fogyasztani. Az olaszok számára a kapucsínó nehéz műfajnak számít, mert rengeteg tejet tartalmaz. Eredetileg fizikai munkások itala volt, hogy gyorsan felébredjenek és energiájuk legyen a kemény munkához. Ma már az egész világon népszerű, de Olaszországban főként reggel vagy délelőtt fogyasztják. A délutáni kávéfogyasztásra az egészségi hatások miatt nem javasolt, mivel lassítja az emésztést \u00e9s megzavarja az anyagcserét. Ezért érdemes inkább délután koffeinmentes italt választani, hogy ne zavarjon bele az alvásba.

Tovább a cikkhez