A kép forrása: ripost
Gyakorlatilag elronthatatlan, ráadásul mindenki imádja.
A svéd uborkasaláta egy egyszerű savanyúság, amit nyugodtan kínálhatunk pörköltek mellé, de illik a paprikás krumplihoz, krumplis tésztához \u00e9s rakott krumplihoz is, szóval a legtöbb magyaros \u00e9telnek kísér ilje lehet. A kezdők is sikerrel elkészíthetik, elég csak összekeverni az alapanyagokat \u00e9s üvegekbe adagolni, majd pedig hűtőben érlelni. Az uborkákat alaposan megmossuk, majd 2-3 milliméter vastag darabokra karikázzuk \u00e9s hagymákkal együtt megtisztítjuk, majd a mustármaggal el
e karikázzuk. A savanyúság elkészítése során 3 dl víz hozzáadásával keverjük el a cukrot, sót \u00e9s ecetet, majd a szalicilt is hozzákeverjük. Az elkészült savanyúság 24 órára hűtőbe kerül, majd üvegekbe töltjük elt
es helyre.