A kép forrása: ripost
Panasz van a francia konyhára az olimpiai faluban.
Andy Anson, a Brit Olimpiai Szövetség vezérigazgatója szerint a párizsi olimpiai falu ételei nem megfelelőek, ezért sportolóik jelentős része máshol étkezik. Az ételminőség drámai javulására lenne szükség, mivel például nem biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét a sportolóknak. A Mirror szerint olykor nyers húst kínálnak az 3300 fős étteremben. Anson szerint a napi 40 ezer adag étel látványos adat, ugyanakkor ellátási gondok merültek fel több alapvető készítményből, mint például csirkéből és tojásból. Emiatt a brit csapat saját szakácsot hozatott, és a közelben lévő Clichy-ben étkezik, edz és pihen. Andy Anson hangsúlyozza, hogy a sportolók nem csak ebédelni mennek a faluba, vacsorára is csomagolnak, mivel az ételkínálat gyenge. Tom Dean, a 4×200 gyorsváltó bajnoka naponta 6-7000 kalóriát fogyaszt, és kizárólag minőségi, energiadús ételeket fogyaszt, melyeket előszeretettel rendel meg Clichy-ben.