Fontos a zöldségek és gyümölcsök átválogatása a boltban: ennek miértje!

Fontos a zöldségek és gyümölcsök átválogatása a boltban: ennek miértje!

Alaposan át kell nézni ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket!

Az AESAN összeállított egy listát a leginkább óvatosnak kell lennünk ömlesztve árusított gyümölcsöknél és zöldségeknél. A romlásnak indult élelmiszerek vásárlása pénzünket és egészségünket is kockára teheti. A málna, eper, szeder, ribizli, áfonya, csírák, fűszernövények, kelkáposzta, saláta, spenót, endívia, mángold, gombák, szőlő, licsi, cseresznye, kajszibarack, füge, kelbimbó, brokkoli és karfiol különösen veszélyeztetettek. A kevésbé romlásra hajlamos zöldségek közé tartoznak a zeller, retek, sárgarépa, hagymafélék, spárga, fejes káposzta, koktélparadicsom, paprikafélék, naspolya és datolyaszilva. A legkevésbé romlandóak a burgonya és a batáta (édesburgonya).

Tovább a cikkhez