Ha így készíted a szilvásgombócot, soha többé nem durran ki

Ha így készíted a szilvásgombócot, soha többé nem durran ki

Ha erre a pár dologra odafigyelsz, tökéletes lesz!

A szilvásgombóc készítésekor fontos, hogy a tészta rugalmas és strapabíró legyen, ehhez magas keményítő tartalmú krumplit és jól eltalált lisztmennyiséget kell használni. Fontos figyelni arra, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos, és az egymáshoz érő tésztaszéleket gondosan össze kell tapasztani. A túl nagy töltelék mennyiség is okozhatja a gombócok szétrepedését, ezért kisebb szilvákat érdemes tenni a tésztalapokba. A főzésnél fontos, hogy ne tegyünk túl sok gombócot egyszerre a vízbe, mert ez sérülést okozhat, és a kiszedésükkor is oda kell figyelni a sérülékenységükre.

Tovább a cikkhez