A kép forrása: ripost
Utánajártunk, a magyar eper vagy a külföldi jobb és még egy szupertitkos receptet is kaptunk a piacról.
Az eper szezonális termék, amelyet hajnalban szednek, és frissen szállítanak a nagybani piacra. A magyar eper sokkal jobb minőségű és frissebb, mint az import eper, amelyet éretlenül szoktak csomagolni és hűtőben tárolni. A hazai eper teltebb, édesebb és nem gumis, felfújt állagú. A hűtőben tárolás nem tesz jót az epernek, ezért a vevők jobban szeretik a frissen szállított magyar epret. Az eper szezonális termék, ezért az ára is ennek megfelelően változik, kezdeti magas árból lassan csökken a szezon alatt. A piaci körkép során a görög és szerb eper mellett kisméretű mézédes szamócát is találtak, amelyet sokan a finom íze miatt részesítenek előnyben. A rebarbarás eperleves egyszerű, egészséges és gyorsan elkészíthető recept a hazai eper felhasználásával.