A kép forrása: ripost
A nyár sláger étele a koviubi. A színésznő megmutatta, hogyan készíti a sokak által kedvelt savanyúságot.
A kánikula beköszöntével a háziasszonyok kovászos uborka gyártásba kezdenek, ami ilyenkor nagyon népszerű, jól lehűtve isteni savanyúság. Gyebnár Csekka elárulta a kovászos uborka titkát a Mokka műsorában Orosz Barbara segítségével. Fontos része a kovászos uborka elkészítésének a bevagdosás, a kapor és az uborkák helyezése az üvegbe. A fokhagyma és a só hozzáadása, valamint a forró vízzel való felöntés is lényeges része a folyamatnak. Gyebnár Csekka szerint a kenyér is fontos, hiszen segít az uborkák erjedésében. Az elkészítése egyszerű és gyors, és négy nap múlva már fogyasztható. Csekka a kerti munkával is foglalkozik, és a nyáron szabadtéri színpadokon is szerepel. Kedvenc nyaralási helye Spanyolország, ahol sok barátjuk él.