Magyar gasztronómia diadala a Bocuse d’Or versenyen: Lofoteni hallal és makói hagymadzsemmei varázslatételnek nyertek a magyar konyhaművészek

Magyar gasztronómia diadala a Bocuse d'Or versenyen: Lofoteni hallal és makói hagymadzsemmei varázslatételnek nyertek a magyar konyhaművészek

Még egy különdíjat is elhoztak.

A magyar csapat remekül szerepelt a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai válogatóján. A versenyen a rénszarvasra és a halra kellett tálat készíteni, és a magyar csapat a legjobb tálnak járó különdíjat is elnyerte. Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese vezette a csapatot, akinek sikerét többek között a tálalásnál meleg halnak köszönhetik. A felkészülés a 2025-ös lyoni döntőre szeptembertől kezdődik, és a csapat az első háromban való helyezkedést tűzte ki célul.

Tovább a cikkhez