Meglepő helyettesítők a drága mascarpone helyett

Meglepő helyettesítők a drága mascarpone helyett

Bár az eredeti ízt nem teljesen kapod meg, de pótolhatod.

A mascarpone krémsajt helyett inkább tejszínkrémnek nevezhető. Sokféleképpen felhasználható, például olasz desszertekhez, tortákba, fagyikhoz és mártásokhoz is. Ha nincs otthon, vagy túl drága, helyettesítheted más alapanyagokkal. A mascarpone zsírtartalma jóval magasabb, mint a krémsajté, így sós ételekbe is ideális. A ricotta nedvesebb és kevesebb zsírtartalmú, de krémsajttal és tejszínhabbal keverve megfelelő helyettesítő lehet. A túró magas fehérjetartalommal rendelkezik, könnyen eltelít, bár állaga eltér a mascarpone-tól. Fontos, hogy ne főzd meg, magas hőmérsékleten nem működik jól.

Tovább a cikkhez