Minden, amit tudni kell a sárgabarack lekvár befőzéséről: héjával vagy héj nélkül?

Minden, amit tudni kell a sárgabarack lekvár befőzéséről: héjával vagy héj nélkül?

Megosztja a kérdés a háziasszonyokat.

A sárgabaracklekvár különleges ízű finomság, melyet érdemes elkészíteni, ha olcsón hozzá lehet jutni a sárgabarackhoz. Az ízletes lekvár egészséges, rostokban és hasznos ásványi anyagokban gazdag, valódi lélekmelegítő téli csemegévé teszi. A háziasszonyok többféle recepttel rendelkeznek a sárgabaracklekvár készítésére, melyek között az összetevők és a fűszerezés változatos. A hámozás megosztja a befőzőket: a héj nélkül főzött lekvár finomabb ízt és sűrűbb állagot eredményez, míg a héjjal főzött lekvár gyorsabban besűrűsödik a benne lévő pektinnel.

Tovább a cikkhez