Ne hagyjátok magatokat becsapni! Az epret is hamisítják. Így ismerheted fel az igazi hazait!

Ne hagyjátok magatokat becsapni! Az epret is hamisítják. Így ismerheted fel az igazi hazait!

Mutatjuk, hogyan ismerhetjük fel a valódi magyar szamócát!

Dél-Európában két hónappal hamarabb kezdődik a szezon, mint hazánkban. A szezon végén román és lengyel áruk is megjelennek a piacon, Észak-Afrikából, például Marokkóból és Egyiptomból is egyre több gyümölcs érkezik, amelyek nem felelnek meg az EU élelmiszer-biztonsági szabályainak. A magyar szamóca ára magasabb az importnál, mert a termelési költségek hazánkban többe kerülnek. A hazai szamócát általában április végétől jelenik meg a piacon, de ha ennél korábban vagy később találkozunk hazai szamócával, annak eredete és minősége gyanús. Ha piacon vásárolunk, legyünk óvatosak, mert a kereskedők gyakran trükköznek az olcsóbb import epret magyarként kínálva.

Tovább a cikkhez