Savanyúság ellensúlyozása: hogyan javítsd a paradicsomszósz ízét

Savanyúság ellensúlyozása: hogyan javítsd a paradicsomszósz ízét

Mutatjuk, mit érdemes helyette használni!

A paradicsomos ételek gyomorpanaszokat okozhatnak, ezért sokan igyekeznek semlegesíteni a savasságot főzés közben. A legtöbben cukrot használnak erre, azonban egy cikk szerint ez hiba, mert a cukor savtermelődést eredményezhet. Egy olasz konyhafőnök szerint helyette érdemes sárgarépát használni, mert az semlegesíti a savasságot, és kellemes ízt ad a szósznak. Az eredeti olasz bolognai szószhoz is hozzá tartozik a sárgarépa, ami magába szívja a paradicsom savasságát. A cikk azt is javasolja, hogy ha valaki nem szereti az apró répadarabokat a szószban, egészben főzze bele, majd a főzés végén vegye ki.

Tovább a cikkhez