A kép forrása: Szeretlek Magyarország
Zöldségfogyasztásban pedig hátulról az ötödik helyen vagyunk. Pedig ezek rendszeres fogyasztásával sokat tehetnénk a kockázatok csökkentéséért.
Magyarországon a legkevesebb gyümölcsöt fogyasztják az emberek az OECD-országok közül, 41 százalékuk fogyaszt naponta gyümölcsöt. Az egészségi állapot, az egészséget meghatározó tényezők, az egészségügyi ellátás minősége és az egészségügyi kiadások mutatóit mutatja be az OECD Health at a Glance nevű kiadványa. Olaszországban például 84 százalék, Belgiumban pedig 80 százalék fogyaszt naponta zöldséget. A gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása csökkenti az egészségügyi problémák kockázatát. Sok uniós polgár pénzügyi korlátok miatt nem jut minőségi ételekhez, köztük gyümölcsökhöz \