A kép forrása: Blikk
Egy kis mennyiségű avokádó mindennapos fogyasztása csökkentheti a nők 2-es típusú cukorbetegségének kockázatát, a férfiak esetében azonban nem – derült ki egy új kutatásból.
Egy nemzetközi szerzőcsoport tanulmánya a Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics című szaklapban tárgyalja az avokádófogyasztás és a cukorbetegség közötti összefüggést, amelyet több lehetséges mechanizmus is magyarázhat. Az avokádó alacsonyabb glikémiás indexű és cukortartalmú, valamint egyedi hét szénatomos cukrot tartalmaz, ami segíthet a vércukorszint szabályozásában. Az avokádó antioxidánsokat és tápanyagokat is tartalmaz, amelyek segíthetnek javítani az inzulinérzékenységet. Wendy Bazilian dietetikus szerint az avokádó szívbarát étel, és fogyasztása szerepet játszhat a cukorbetegség kockázatának csökkentésében. A mexikói nemzeti egészségügyi és táplálkozási felmérésben résztvevők között az avokádófogyasztók alacsonyabb cukorbetegség-kockázatát figyelték meg, különösen nőknél, míg a férfiaknál nem találtak hasonló összefüggést, amit a dohányzás és mértéktelen ivás szokásai is magyarázhatnak.