A kép forrása: Blikk
Reggeli mínuszok, korai sötétedés, csapadékos időjárás. A hidegre szervezetünk is aktívan reagál, számos vitaminra, ásványi anyagra fokozottabban szükségünk van, melyeket pótolnunk kell, hogy megelőzzük a különböző hiánybetegségek kialakulását.
A téli időszakban a természetben töltött órák száma lecsökken, de a napi étel mennyiségét nem mérsékeljük, inkább tartalmasabb ételeket fogyasztunk. Az otthoni reggelik és vacsorák könnyen felboríthatják az egyensúlyt a bevitt és felhasznált kalóriamennyiség között. Az egész napos munka során izmaink könnyen merevek lehetnek, de otthon egyszerű gyakorlatokkal enyhíthetjük a feszültséget. Fontos a téli vitaminpótlás, mint például a D- és E-vitamin, valamint a C-vitamin, amelyekről a dietetikus hasznos tanácsokkal lát el. Részesítsük előnyben a szezonális élelmiszereket, és variáljuk a gyümölcsök és zöldségek fogyasztását.