A kép forrása: Dívány
Az evési szokások megváltoztatásával számos betegségtől megóvhatjuk magunkat.
Az egészségünk megőrzése a negyedik X után kihívást jelenthet, hiszen ilyenkor jelentkezhetnek olyan betegségek, mint a csontritkulás, magas vérnyomás, vagy 2-es típusú cukorbetegség. Az életkor előrehaladtával lelassul az anyagcsere, és a hormonális változások is sokak életét megkeseríthetik. Egészséges életmóddal, beleértve a tudatos táplálkozást is, lassíthatjuk vagy akár el is kerülhetjük ezeket a betegségeket. Fontos odafigyelni az ételeink összetételére, és kerülni a magas nátrium- és telített zsírtartalmú ételeket. Emellett a káros vegyületek által okozott egészségügyi károsodást csökkenthetjük, ha mérsékeljük a sült vagy grillezett húsok fogyasztását. Cukros szomjoltók és sportitalok helyett érdemes inkább a vizet választani, mivel ezek negatívan befolyásolhatják a testsúlyt, az öregedést, és a mentális teljesítőképességet.