Hal rendszeres fogyasztásával minimalizálhatod a rák szövődményeinek kockázatát: az egészséges táplálkozás ereje

Hal rendszeres fogyasztásával minimalizálhatod a rák szövődményeinek kockázatát: az egészséges táplálkozás ereje

Elképesztően jót tesz a testtel ez az étel egy friss kutatás szerint.

Egy friss japán tanulmány szerint a kistestű halak, mint például a szardínia, egészben való fogyasztása támogathatja a testet a rák elleni küzdelemben. A kutatás során 80 ezer japán férfi és nő étkezési szokásait vizsgálták, és megállapították, hogy a rendszeres kis halak fogyasztása jelentősen csökkentette az összhalálozási és a rák miatti elhalálozási kockázatot. A kis halak, mint a szardínia, makréla és japán sügér, Japánban egészben fogyasztottak, és a kis mennyiségű higany miatt előnyösek az egészségre. Emellett az omega-3 zsírsavakban és más tápanyagokban gazdagok. A szakemberek más országokban is javasolják ezeknek a halaknak az fogyasztását a rák megelőzése érdekében.

Tovább a cikkhez