Az “Ismerje meg a természetes megoldásokat gombás hüvelyfertőzésre” cím hatásos lehet.

Az "Ismerje meg a természetes megoldásokat gombás hüvelyfertőzésre" cím hatásos lehet.

A nőknek mintegy 75%- a életében legalább egyszer szembesül hüvelygombás fertőzéssel. A legfőbb problémát sokkal inkább a panasz jelentkezését követő folyamatos visszafertőződés, a gomba minduntalan kiújulása jelenti, ami idővel bizony próbára teszi a hölgyek – és párjuk – türelmét.

Ha a gyógyszerek nem segítenek a hüvelygomba ellen, természetes gyógymódokat és praktikákat is kipróbálhatunk. Benke Rita, a Harmónia Gyógyászati Centrum természetgyógyásza szerint az erős immunrendszer segít megelőzni vagy lesöpörni a gombák támadását. Nyáron az izzasztó meleg kedvez a hüvelygombák elszaporodásának, de ezt immunrendszerünk megerősítésével védhetjük ki. Fontos az egészséges és kiegyensúlyozott életmód, a lúgosító reformtáplálkozás, a friss levegő, az alvás elektroszmog-mentes helyen, a természetes alapanyagú ruházat, a stresszlevezetés és a szeretetteljes kapcsolatok.
A gombák elszaporodását elősegíti a legyengült immunrendszer, a párás, meleg időszak és a vizes, nedves, izzasztó körülmények. Fokozottan figyeljünk a megfelelő személyes higiéniára nyáron, és használjunk természetes dezodorokat és babapúdert. A túlzott izzadás ellen belsőleg is hatékony lehet a zsályatea fogyasztása. Mindenki számára nyilvánvaló a napi tisztálkodáson kívül a test szárazra törölése, különösen az egymással érintkező testfelületeken.

Tovább a cikkhez