A kép forrása: Dívány
A gyümölcsfogyasztás igen egészséges, de nem mindegyiket tolerálja egyformán a szervezetünk.
A szilva alacsony kalóriatartalma és rosttartalma miatt kedvelt gyümölcs, amely segíthet a székrekedés megelőzésében és kezelésében. Emellett magas C-vitamin-tartalma segíti a sejtek helyreállítását, támogatja az immunrendszert és lassítja az öregedési folyamatokat. A szilvában lévő antioxidánsoknak köszönhetően megelőzhetik a sejtkárosodást, amely rákhoz, szív- és érrendszeri betegségekhez, valamint neurodegenerációhoz vezethet. A szilvaoldható rostjai védik a szívet, csökkentik a koleszterinszintet, segítik a kognitív funkciókat és erősítik a csontokat. Ugyanakkor nem javasolt szilvafogyasztás nyírfapollen-allergiában, szilvaallergiában, irritábilisbél-szindrómában, fruktózintoleranciában vagy cukorral szembeni túlérzékenység esetén. A szilva emésztési problémákat okozhat, és kerülni kell azokat, akik ilyen problémákkal küzdenek.