A cukor és a depresszió közötti összefüggés: Új kutatási eredmények

A cukor és a depresszió közötti összefüggés: Új kutatási eredmények

Az elfogyasztott cukor mennyisége hatással van a mentális állapotra is.

Cukorról szóló tudományos vizsgálatok szerint a túlzott fogyasztása jelentős változásokat okozhat a mentális állapotban, és hozzájárulhat a depresszió kialakulásához. A WHO ajánlása szerint egy felnőtt napi kalóriabevitelének legfeljebb 10%-a lehet cukor, vagyis körülbelül 50 gramm. A túlzott cukorfogyasztás növeli a depresszió előfordulását, stresszt okozhat, valamint elhízáshoz és cukorbetegséghez vezethet. A cukorbevitel megváltoztathatja a bél mikrobiomját, ami szorongással, depresszióval és stresszvállasszal kapcsolatos. Az aranyér tüneteinek enyhítésére a Proktis-M termékcsalád hialuronsavat és gyógynövényi kivonatokat tartalmaz, segítve a szövet-helyreállítást, sebgyógyulást.

Tovább a cikkhez