Gyümölcsök mosása: A mikrobiológus ajánlása a hatékony védelemért a baktériumok ellen

Gyümölcsök mosása: A mikrobiológus ajánlása a hatékony védelemért a baktériumok ellen

Sokan azt gondolják, hogy megbetegedni csak a romlott ételektől lehet, pedig a rosszul mosott gyümölcs is sok problémát tud okozni.

Sokan azt hiszik, hogy a gyümölcsöket leöblítve teljesen megszabadulnak a káros anyagoktól, pedig a szabadban és üvegházban termesztett növények érintkeznek az élőlényekkel, valamint káros anyagokkal szennyeződhetnek. A helyes gyümölcsmosás fontos, de előtte alaposan kezet kell mosni, hogy ne vigyük át a kezünkön lévő baktériumokat. Soha ne mossuk a gyümölcsöt a mosogatótálcában, mert az baktériumok kedvelt helye. Az ecet és szódabikarbóna használata segíthet a káros anyagok eltávolításában, de fontos figyelni, hogy ne áztassuk túl sokáig, mert az megváltoztathatja az ízüket.

Tovább a cikkhez