A kép forrása: Femina.hu
Az áfonya nemcsak egészséges, hanem változatos módokon felhasználható, így könnyedén beilleszthető a mindennapi étrendbe.
Az áfonya rendszeres fogyasztása jótékony hatást gyakorol az egészségre, támogatja a szív- és érrendszer működését, valamint az agy működését. A gyümölcsben található antocianinok erős antioxidánsok, amelyek hatékonyan semlegesítik a szabad gyököket és csökkentik az oxidatív stresszt. Az antocianinok hozzájárulnak az erek rugalmasságának megőrzéséhez, csökkentik a gyulladásos folyamatokat és segíthetnek a magas vérnyomás kezelésében. Az áfonya fogyasztása pozitív hatást gyakorol az agyra, javíthatja a memóriát, a tanulási képességeket és lassíthatja az időskori mentális hanyatlást. Az antioxidánsok segíthetnek a gyulladások csökkentésében az agyban, ami az Alzheimer-kór kialakulásában is szerepet játszhat.