A kép forrása: ripost
Egészséges vagy egészségtelen? Utánajártunk!
A szalonna fogyasztása megosztja az embereket, hiszen sokan a magas zsírtartalma miatt tartják ártalmasnak, míg mások szerint egészséges tápanyagforrás lehet. A szalonna zsírtartalma magas, de az omega-6 zsírsavak állítólag erősítik a szervezet ellenálló-képességét, és a kis mennyiségben fogyasztott zsírok hatással lehetnek a vérnyomásra és a keringési rendszerre. A szalonnából kiolvasztott zsír főzéshez biztonságosabb lehet, mint a növényi olajok. Ugyanakkor a magas sótartalma és a benne lévő telített zsír hosszú távon szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet. A WHO szerint a feldolgozott húsok, így a szalonna, növelhetik a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szalonnát mértékkel fogyasztva és tudatosan választva lehet beilleszteni az étrendbe, kiegészítve friss zöldségekkel.